Παρασκευή 30 Μαρτίου 2007

Ανθοπωλεία ατέρμονα, αεροδρόμια κηλιδωμένα, πλατείες υποχόνδριες...


Απαρνιέστε την ετρουσκική σας φύση μέσα από σειριακές σπονδές, ώστε να φυγαδεύσω ινκόγκνιτο τον κύριο Τζώννυ Μπένγκστον, Ιρλανδό τραπεζίτη, γόνο πλούσιας οικογένειας από την Στοκχόλμη, ο οποίος αποφάσισε να ποτίσει το ίδιο του το συκώτι με τόση ποσότητα πιοτού, όση για να μεταλλαχθεί σε ζωτική αποθήκη φύλαξης του ρωσικού υποβρυχίου των 1066 τόνων και των 76 μέτρων μήκους, οπλισμένο με τορπιλοσωλήνες, τι το καλύτερο από την μετοίκηση του;


Πέρασαν μόλις δώδεκα χρόνια από εκείνη τη νύχτα που απήχθη ο Τζώννυ από αδίστακτο κύκλωμα εμπορίας και λείανσης ανθρωπίνων οργάνων, με σκοπό την επιχειρηματική εκμετάλλευση του συκωτιού. Εκέινος ήταν που αναγνώρισε την φυγόδικη ματιά μου. Θα μπορούσες να τον χαρακτηρίσεις άσχημο με κυριότερο γνώρισμα την εκ γεννετής αλλοιθωρία που τον διακατείχε. Ο Τζώννυ Μπένγκστον ήτο συνειδητοποιημένος παρθένος και μάλιστα οργανωμένος εις τον νεοσύστατον σύλλογο των Απανταχού Ευτυχισμένων Αυτών Χωρίς Την Σεξουαλική Επιθυμία, από όπου τα μέλη διακήρυτταν μετά βδελυγμίας την παντελή έλλειψη επιθυμίας τους προς συνεύρεσιν.


– «Οι ερευνητές, μας αντιμετωπίζουν ως πάσχοντες από μία ασθένεια, της οποίας η θεραπεία θα πρέπει να ανακαλυφθεί» λέγει
- «Όπως η ομοφυλοφιλία στις αρχές του αιώνα» αντιτείνω
- «Μα… δεν είμεθα ούτε ομοφυλόφιλοι, ούτε κτηνοβάτες. Παρατηρούμε τις γυναίκες ως υποκείμενα του είδους που συγκατοικεί σε ετούτον τον πλανήτη. Δεν μισούμε τους ανθρώπους που νοιώθουν σεξουαλική έλξη, αλλά τους λυπόμαστε. Εμείς νοιώθουμε χωρίς ετούτα τα δεσμά.»
- «Ναι, αλλά δεν έχεις καν δοκιμάσει. Δεν ξέρεις τι χάνεις!»
- «Η ασεξουαλικότητα, φίλε μου, δεν αφορά μόνο στις αμοιβάδες πια, κύριε ετερόφυλε. Ο σύλλογος μας με τη συμμαχική ορμή των αδελφών αμοιβάδων, έχει ως σκοπό να καταλύσει τον κόσμο και να του αναδείξει νέες θύρες απόλαυσης, όπως: το παγωτό- βανίλια, το πινγκ- πονγκ, τον αναχωρητικό μοναχισμό, το Πορταλέγκρε, την μόνιμη αγκύλωση στο αριστερό χέρι και τις σπασμωδικές επιληπτικές κρίσεις. Ερχόμεθα με περισσή ορμή ίνα αποτάξωμεν τους αμαρτωλούς εις το πυρ το εξώτερον και η τιμωρία σας θα είναι σκληρή, βλάσφημοι!»



Αυτός ήταν ο Τζώννυ Μπένγκστον. Πέθανε μέσα σε έναν κυκεώνα ανασταλτικότητας από σκούρο καστανοκόκκινο φτέρωμα που από μακριά μοιάζει με μαύρο. Την αναπαραγωγική περίοδο αποκτά κυανοπορφυρές μεταλλικές ανταύγειες στα καλυπτήρια των φτερούγων της. Ο Τζώννυ άφησε την ακροτελεύτια και ανούσια πνοή του σε υγροβιότοπο γλυκού νερού με πυκνή υδροχαρή βλάστηση, καλαμιώνες μαζί με ερωδιούς, ενώ στην επιτύμβια μαρμάρινη πλάκα του ασεξουαλικού μνήματος, αναγράφεται:


Έζησε, δίδαξε και πέθανε τρεφόμενος, τις τελευταίες του στιγμές,με τα υπερμεγέθη κόπρανά του πάνω σε ένα λευκόστρατο σεντόνι ενός ξύλινου κρεβατιού κάποιας εκπαιδευτικής μονάδας εμφραγμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: