Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2007

Η Τρομοκρατία Στο ΜπουντουάρΗ ιστορική αναδρομή στο εγχώριο και αλλοδαπό «αντάρτικο των πόλεων» αναδεικνύει και άλλο ένα κοινό στοιχείο των οργανώσεων αυτών, που αποσιωπήθηκε από τους αναλυτές των τηλεοπτικών παραθύρων: Η παρτούζα είναι ιδεολογία ή μία για όλους και…όλοι για μία!

Τη νύχτα που παρακολουθούσαμε εμβρόντητοι και σε ζωντανή σύνδεση την κινηματογραφική σύλληψη του κοινοτάρχη της Κιμώλου, Αγγελέτου Κανά, γνωρίζαμε ότι αυτή ήταν η αρχή του τέλους για τους «παππούδες» του ΕΛΑ. Ένα όνομα, όμως, στριφογύριζε στο υποσυνείδητο μας: Σοφία Κυριακίδου. Η πρώην σύζυγος του Αγγελέτου Κανά, η οποία «ξέρασε» στις αρχές όλα όσα ήξερε για μία από τις παλαιότερες ελληνικές τρομοκρατικές οργανώσεις έχοντας ως μοναδικό και ισχυρό κίνητρο την ερωτική αντιζηλία και κέρδισε μια περίοπτη θέση στις οδηγίες χρήσεως των μελλοντικών εγχειριδίων του αντάρτη πόλεων!

ΕΛΑ: ΕΞΩ ΑΠ’ΑΔΙΚΟ ΚΙ ΑΠΟ ΚΑΚΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

Ο Νίτσε έγραφε έναν αιώνα πρίν: «Στη γυναίκα έμειναν κρυμμένοι για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα ένας δούλος κι ένας τύραννος. Γι αυτό το λόγο, η γυναίκα δεν είναι ακόμα ικανή για φιλία: ξέρει μόνο τον έρωτα.» Η συμμετοχή των γυναικών στον ΕΛΑ ήταν κάτι που οι αρχές θεωρούσαν ως δεδομένο, καθώς και στα περιβόητα αρχεία της Στάζι περιγράφονται γυναίκες, αλλά και τα τηλεφωνήματα για την ανάληψη της ευθύνης ύστερα από χτυπήματα της οργάνωσης πραγματοποιούνταν από μια γυναίκα. Όπως αποδείχτηκε αργότερα αυτή ήταν η Ειρήνη Αθανασάκη ή «Μυρτώ» .Η 49χρονη γυναίκα φέρεται ότι ήταν η «επιμελήτρια» των προκηρύξεων και επί σειρά ετών διατηρούσε δεσμό με τον Κώστα Αγαπίου. Η «Μυρτώ» ήταν γνωστή-πολύ πρίν συλληφθεί- στους κοσμικούς κύκλους της Μυκόνου. Όλοι μιλούσαν για την μυστηριώδη γυναίκα, «η οποία έβγαινε με κάποιον νεαρό 22 χρόνια μικρότερό της μη έχοντας πρόβλημα να αποκαλύπτουν τον έρωτα τους σε κάθε τους βήμα». Η φωτογραφία της-που έδωσε στη δημοσιότητα η Αντιτρομοκρατική- έδειχνε μια γυναίκα, η οποία κάθε άλλο παρά ελκυστική μπορεί να θεωρηθεί. Αν την αδικεί η φωτογραφία(μιας και οι φωτογράφοι της αντιτρομοκρατικής δεν φημίζονται για την αισθητική τους), καλώς. Αλλιώς, υπάρχει πρόβλημα, σύντροφοι του ΕΛΑ!


Το φλογερό ειδύλλιο της ώριμης παραθερίστριας του νησιού με το ...τεκνό,
έγινε αντικείμενο συζητήσεων στα πηγαδάκια μεταξύ των μόδιστρων και των λοιπόν λουόμενων. Λίγο καιρό πρίν ο Κώστας Αγαπίου ή «Φιλίπ» ή «Τζιάνι» κανόνιζε ερωτικές συναντήσεις με την «Μυρτώ» στη γιάφκα της οδού Πολέμωνος 13. Εκεί, στα διαλείμματα των ερωτικών τους περιπτύξεων της αφηγείτο τη δική του ερωτική περιπέτεια με την- πολύ πιο γοητευτική από τη Μυρτώ- Ελβετή τρομοκράτισσα Μπέρτα ντε Μαρσέλους, την «Τερέζα» των αρχείων της Στάζι και ερωμένη του αρχιτρομοκράτη Κάρλος. Η «Τερέζα» ήταν εκείνη που τον είχε βαφτίσει με το ιταλικό ψευδώνυμο λόγω της ομοιότητας του-όπως έλεγε- με τον διάσημο σχεδιαστή Τζιάνι Βερσάτσε! Η ντε Μαρσέλους, μάλιστα, σε αλληλογραφία του Κάρλος με τον Βάινριχ χαρακτηρίζεται ως «ηφαίστειο», προφανώς όχι για τις επιδόσεις της στο αντάρτικο πόλεων…Κι ενώ τα αρχεία της Στάζι από μόνα τους δεν επαρκούσαν στις αρχές, η επιβεβαίωση ήρθε με την κατάθεση της πρώην συζύγου του Αγγελέτου Κανά, Σοφίας Κυριακίδου, η οποία δεν μπορούσε να χωνέψει ότι ο αγαπημένος της κοιμάται- και όχι μόνο- με άλλη γυναίκα. Η κατάθεση της Κυριακίδου είναι το απάνθισμα της «πληγωμένης-απατημένης» συζύγου:


«Άφησα να περάσουν 13 χρόνια από τον χωρισμό μου και αποφάσισα να προσέλθω στις αρχές μετά την ενηλικίωση της κόρης μου. Μετά τον δέυτερο γάμο του ο Κανάς αδιαφορούσε για το παιδί μας και τον απείλησα ότι θα καταθέσω στις αρχές ότι ξέρω.(Αμάρτησα για το παιδί μου) Όταν εργαζόμασταν στην Κάλυμνο έφευγε για την Αθήνα προφασιζόμενος δουλειές». Όταν,δε, ανακάλυψε ότι ο σύζυγος έκανε στενή παρέα με την Ελένη Βεντούρη άρχισε τις εφόδους: «Μια μέρα πήγα αιφνιδιαστικά στο διαμέρισμα της οδού Πολέμωνος και βρήκα τον «Τζιάνι» και τη «Μυρτώ» που μου είπαν ότι ο σύζυγος μου είχε φύγει λίγο πρίν με την Βεντούρη». Οι παρακολουθήσεις συνεχίστηκαν και μόνο όταν η «απατημένη σύζυγος» βεβαιωνόταν ότι το «στεφάνι» της ξεπόρτιζε για να τοποθετήσει βόμβες και όχι για γκομενοδουλειές, γύριζε ήσυχη στο κρεβατάκι της και κοιμόταν σαν πουλάκι! Στην κατάθεση της περιλαμβάνεται και το όνομα του Χρήστου Τσιγαρίδα. Ο «Ζεν Πρεμιέ» της οργάνωσης στα 64 χρόνια του έχει παντρευτεί 3 φορές και έχει 5 παιδιά. Από το σταυρόλεξο των συμπτώσεων που προσπαθεί να λύσει η αστυνομία, προκύπτει ότι η πρώτη σύζυγος του Χρήστου Τσιγαρίδα είναι η μετέπειτα σύντροφος του Κώστα Αγαπίου. Τα μέλη του ΕΛΑ, φαίνεται, ότι έπεσαν θύμα των «απατημένων συζύγων». Σύμφωνα με πληροφορίες, στοιχεία για τη δράση των τρομοκρατών του ΕΛΑ που συνεργάστηκαν με την ομάδα του Κάρλος έχει δώσει και μια ακόμη απατημένη σύζυγος: αυτή του αρχιτρομοκράτη Κάρλος, Μαγκνταλένα Κοπ.

17Ν: ΕΡΩΤΙΚΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΜΕ ΧΑΠΙ-ΕΝΤ

Αξέχαστη θα μείνει η εικόνα της Αλίθια Ρομέρο Κορτέζ να μοιράζει γλυκά στους δημοσιογράφους έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού το μεσημέρι της 11ης Δεκεμβρίου 2002. Λίγα λεπτά πρίν ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Δημόπουλος έχει ενώσει «εις σάρκαν μίαν» τον Κουφοντίνα με την Κική. Λίγα μέτρα πιο πέρα το μυστήριο παρακολουθούσε από το κελί του ο πρώην σύζυγος της νύφης. Το μυστηριώδες σύμπλεγμα μεταξύ Σάββα, Μήτσου και Κικής εξακολουθεί να βασανίζει την ελληνική αστυνομία, περισσότερο απ’ότι βασάνισε τον Γκαίτε αιώνες πρίν το «σύμπλεγμα του Λαοκόωντος». Το ερωτικό τρίγωνο αρχίζει να διαμορφώνεται στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Εκεί κάπου μπλέκονται τα πράγματα, καθώς σύμφωνα με την Σωτηροπούλου, εκείνη ήταν που γνώρισε τον Κουφοντίνα στον Σάββα Ξηρό, ενώ σύμφωνα με τον τελευταίο αυτός γνώρισε στη σύζυγο του τον μετέπειτα εραστή της. Και ποιός να εξηγήσει επαρκώς στους δύσμοιρους τηλεθεατές ότι οι γυναίκες που χόρευαν τσάμικο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ήταν η πρώην και η νυν.


Κακοσκηνοθετημένη βραζιλιάνικη σαπουνόπερα ή η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας; Η Κορτέζ διατυμπανίζει περιχαρής την επιθυμία της να παντρευτεί τον Σάββα, κάτι που δεν δείχνει να συμμερίζεται εκείνος. Εξ’άλλου έχει άλλα προβλήματα, νομικής φύσης, να επιλύσει πρίν αποφασίσει να αποκατασταθέ για δεύτερη φορά.Ο μακροβιότερος και πιο διακριτικός έρωτας στην οργάνωση είναι της Μαρί Τερέζ Πεινό και του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου. Κρατάει από το 1973 παρά τις αντιξοότητες και τα απρόοπτα. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα σοκάκια του Καρτιέ Λατέν, τότε που ο Μισέλ Οικονόμου έκαιγε καρδιές. Λέγεται, μάλιστα, ότι οι κυρίες της γαλλικής μπουρζουαζίας στέκονταν στην ουρά για να παρευρεθούν στο κρεβάτι του κατηγορούμενου ως «εγκέφαλου» της 17Ν και πολλές φορές-για εξοικονόμηση χρόνου- δύο ή τρείς μαζί! Η Μαρί με τα κοντά ξανθά μαλλιά ήταν μια ερωτευμένη κοπέλα, η οποία ήξερε να συγχωρεί τα ερωτικά ατοπήματα του συντρόφου της και δεν τον αποχωρίστηκε, ούτε όταν πληροφορήθηκε από τις αρχές ότι ο Μισέλ Οικονόμου και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι το ίδιο πρόσωπο. «Ο έρωτας είναι τρελός ή δεν είναι έρωτας» όπως έλεγε και ο συμπατριώτης της Μπρετόν.

ΑΝΤΡΕΑΣ ΜΠΑΑΝΤΕΡ: Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΝΤΟΥΑΡ

Ακόμη και σήμερα η νιτσεική προσωπικότητα του Μπάαντερ εξακολουθεί να διχάζει και να γοητεύει την Γερμανία. Μέχρι το 1967 αυτό το κακομαθημένο αγόρι, ορφανό από πατέρα και χαιδεμένο από τις γυναίκες δεν είχε σχέση με τους προβληματισμούς της γενιάς του. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να κλέβει σπορ αυτοκίνητα και να παραβιάζει τους κανόνες κυκλοφορίας. Το 1963, στα 20 χρόνια του, είναι γνωστός στις κακόφημες συνοικίες του Δυτικού Βερολίνου, ως άεργος, λωποδύτης και πολυγαμικός εραστής. Λέγεται, μάλιστα, ότι οι πόρνες της περιοχής τον τάιζαν, τον έντυναν και για αντάλλαγμα απολάμβαναν τον μύθο που τον περιέβαλλε περί του μεγέθους του μορίου του!


Η μεταστροφή γίνεται όταν γνωρίζει την Γκούντρουν Ένσλιν, φοιτήτρια της Φιλολογίας και απόγονο του μεγάλου Γερμανού φιλοσόφου Χέγκελ. Εκείνη του αναπτύσσει τις εξτρεμιστικές πολιτικές της θέσεις στα διαλείμματα ανάμεσα στο σεξ και τις παρτούζες τους με άλλες γερμανίδες φοιτητριούλες! Όταν, η Ένσλιν, μάλιστα, δημιούργησε μια ιδιαίτερη σχέση με μία από αυτές, ο Μπάαντερ φοβούμενος μην την χάσει, απείλησε τη μικρή ότι θα γνωστοποιήσει στους γονείς της τις δραστηριότητες της, εάν δεν εξαφανιστεί! Το «εκρηκτικό ζεύγος» γίνεται γνωστό, όταν πυρπολεί το 1968 δυο πολυκαταστήματα στην Φρανκφούρτη.
Η ακαταμάχητη γοητεία του Μπάαντερ δεν αργεί να «φυλακίσει» και την διάσημη δημοσιογράφο του περιοδικού «Κονκρέτ», Ουλρίκε Μάινχοφ, χωρισμένη με δύο παιδιά. Έτσι, αρχίζει να αναπτύσσεται το «πιο διάσημο ερωτικό τρίγωνο του αντάρτικου των πόλεων» σύμφωνα με τη ρήση του Ρεζί Ντεμπρέ. Μαζί στον έρωτα, μαζί και στον θάνατο, καθώς και οι τρείς αυτοκτόνησαν μέσα στα περιβόητα «λευκά κελιά» των γερμανικών φυλακών.
Η γοητεία που ασκεί η ιστορία της RAF ίσως να οφείλεται ότι στη βάση της βρίσκεται μια μποέμικη ιστορία αγάπης με κατάληξη τον θάνατο. Ο Αντρέας Μπάαντερ γοήτευε τις γυναίκες κυρίως για την παιδικότητα που τον χαρακτήριζε. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε έφοδο της γερμανικής αστυνομίας σε γιάφκα της RAF στη Στουτγκάρδη, βρέθηκαν 22 περιοδικά «Μίκι Μάους» τα οποία διάβαζε ο Μπάαντερ.


Μετά τη σύλληψη του διδύμου Μπάαντερ-Ένσλιν, η Μάινχοφ αναζήτησε κρησφύγετο στον εραστή της και χρηματοδότη της οργάνωσης, στον δάσκαλο Γκέρχαρντ Μίλερ. Ο Μίλερ δεν άφησε να πάει χαμένη η ευκαιρία που περίμενε χρόνια, ώστε να εκδικήθεί για την ερωτική προδοσία που είχε υποστεί από το «κορίτσι» του και τον Μπάαντερ. Ο δάσκαλος την καταδίδει στις αρχές, «τυφλωμένος» από ερωτική αντιζηλία.


Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που συνέβη το καλοκαίρι του 1970, όπου επίλεκτα μέλη της RAF εκπαιδεύονται στρατιωτικά σε στρατόπεδα της παλαιστινιακής οργάνωσης PLO, στην Ιορδανία. Μια μέρα σε κάποιο διάλειμμα της εκπαίδευσης ο Αχμέντ, επικεφαλής των παλαιστινίων, βλέπει έκπληκτος κάμποσες Γερμανίδες εκπαιδευόμενες να απολαμβάνουν τον ζεστό ήλιο εντελώς γυμνές. Έξαλλος ο Αχμέντ διαμαρτύρεται στον Μπάαντερ για τη σκανδαλώδη εικόνα, σύμφωνα με τα αραβικά ήθη, προσκρούοντας στην απάθεια του Γερμανού τρομοκράτη, ο οποίος του απαντά: «Αγαπητέ μου, το να πυροβολείς και να κάνεις έρωτα είναι το ίδιο πράγμα»!

ΟΣΑΜΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ: ΣΕΞ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΙΣΤΕΣ

«Μην διατηρείτε τις σχέσεις σας με άπιστες γυναίκες. Ζητήστε πίσω αυτά που τους έχετε δώσει και αφήστε τις στους άπιστους. Τέτοιος είναι ο νόμος που ο Αλλάχ θεσπίζει για σας» Αυτά τα λόγια που γράφονται στο ιερό βιβλίο του Κορανίου, φαίνεται ότι ενστερνίστηκε ο νεαρός Οσάμα, αφήνοντας τις δύο Ισπανίδες φίλες-με τις οποίες αναπαρίστανε κάθε βράδυ τις περισσότερες στάσεις του Κάμα Σούτρα- στα κρύα του λουτρού για να ακολουθήσει, όπως είναι γνωστό, τα σκληροτράχηλα βουνά και τα λαγκάδια.


Είναι πασίγνωστη η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στην ισπανική εφημερίδα «El Correo Espanol»από επίσκεψη του Οσάμα Μπιν Λάντεν στην Οξφόρδη, όταν ήταν 14 χρόνων. Ο Μπίν Λάντεν εμφανίζεται σ’αυτή με δύο από τους αδελφούς του και δυο νεαρές Ισπανίδες. Φοιτούσαν όλοι τους σ’ένα θερινό τμήμα Γλώσσας της Οξφόρδης. Τη φωτογραφία αυτή, μαζί και με μερικές άλλες βρήκε σ’ένα παλιό άλμπουμ της η μία από τις δύο Ισπανίδες.
Η γυναίκα στην οποία ανήκουν οι φωτογραφίες είχε σημειώσει δίπλα τους πώς ο Λάντεν ήταν «ένα χαρούμενο παιδί» και είχε «μια μητρική» σχέση με τις δύο φίλες. «Είχε καλούς τρόπους και ήταν πολύ βαθύς για την ηλικία του» είπε στην ισπανική εφημερίδα «Μας έλεγε ότι η μητέρα του ήταν πολύ όμορφη και τον έθλιβε το γεγονός ότι εμείς δεν ήμασταν γυναίκες του Κορανίου, αλλά ερωμένες. Μας έκανε συνέχεια κοπλιμέντα, αν και έδειχνε να προτιμάει περισσότερο τη φίλη μου».


Ο Λάντεν προκειμένου να τις «ρίξει» στο κρεβάτι τους έλεγε ότι είναι Σουδάραβας πρίγκηπας. «Μια μέρα μας προσκάλεσε να πάμε για κωπηλασία στον Τάμεση. Ήμασταν μεγαλύτερες από αυτόν και μας διασκέδαζε το γεγονός ότι ήθελε να πληρώσει εκείνος για να νοικιάσουμε τις βάρκες». Τελικά, το αντίτιμο ήταν ένα ηδονικό ερωτικό τρίγωνο στο δάσος του πανεπιστημίου- όπως, έχουν να λένε οι ηδονοβλεψίες συμφοιτητές του μελλοντικού τρομοκράτη.

ΚΑΡΛΟΣ: ΤΟ ΤΣΑΚΑΛΙ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

Η μικρή χώρα της Βενεζουέλας-εκτός των πολιτικών ταραχών που αποτελούν καθημερινό φαινόμενο- έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται για δύο πράγματα: για τον θεσπέσιο αρωματικό καφέ της, αλλά και για τον πιο διάσημο τρομοκράτη του αιώνα: τον Ίλιτς Ραμίρεζ Σάντσεζ, κατα κόσμον Κάρλος. Πόσοι γνωρίζουν, όμως, ότι ακόμα και τώρα που βρίσκεται στις γαλλικές φυλακές υψίστης ασφαλείας η γοητεία του playboy Κάρλος εξακολουθεί να γοητεύει τις γυναίκες.


Η πρώτη γυναίκα που γοητεύτηκε από το «τσακάλι» ήταν η Μαγκνταλένα Κοπ. Για κάμποσο καιρό το ζευγάρι έβγαινε μόνο με τον συνεργάτη του Κάρλος, Γιόχαν Βάινριχ και την Ελβετή φιλενάδα του Μπέρτα ντε Μαρσέλους. Το στοιχείο που ένωνε τα δύο ζευγάρια ήταν η ανταλλαγή συντρόφων στο κρεβάτι. Η Κοπ, όμως, ένοιωσε προδομένη όταν πληροφορήθηκε ότι το «τσακάλι» άρχισε να κάνει ερωτικές εφόδους στην κάμαρα της ντε Μαρσέλους. Η ζήλεια την τύφλωσε τόσο που άρχισε να «τροφοδοτεί» τα αρχεία της Στάζι με πληροφορίες για τον σύντροφό της. Η Μαγκνταλένα Κοπ σε συνέντευξή της, μάλιστα, στο εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό «Στέρν» περιέγραψε τον πρώην σύντροφο της ως «μεγαλομανή τρελό, ο οποίος σκοτώνει ανθρώπους μένοντας ανέκφραστος», αλλά πρόσθεσε με αρκετή δόση νοσταλγίας ότι «ο Κάρλος είναι πραγματικός γόης. Ξέρει πώς να κερδίζει μια γυναίκα».


Το «τσακάλι» αυτή την περίοδο ζει έναν φλογερό έρωτα, που έχει ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις με την 48χρονη γαλλίδα δικηγόρο του, Ιζαμπέλ Κουτάν-Πειρέ. Την γνώρισε, μάλιστα, μέσω της πρώην συζύγου του, η οποία την είχε προσλάβει για την υπεράσπισή της και όπως λέει η δικηγόρος «κοιταχτήκαμε και αμέσως νοιώσαμε ότι είμαστε πλασμένοι ο ένας για τον άλλο». Έτσι, για την γνωστή δικηγόρο δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να διαλύσει τον γάμο της με τον Ζακ Μπερζές, δικηγόρο του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και να αφοσιωθεί στον νέο της έρωτα.


Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η συνέντευξη που έδωσε τον Φεβρουάριο του 2002 στην εφημερίδα «Τα Νέα» η Ιζαμπέλ Κουτάν-Πειρέ. «Είναι πολύ καλός με τους ανθρώπους» λέει η Πειρέ και δηλώνει πολύ ερωτευμένη. «Θα τον παντρευτώ, αν και είναι πολλοί εκείνοι που προσπαθούν να αποτρέψουν αυτόν τον γάμο. Η κυβέρνηση με εμπόδισε με πολλούς τρόπους από το να αναλάβω την υπεράσπισή του.» Όσον αφορά στο προφίλ ενός από τους πιο επικίνδυνους τρομοκράτες; Η μαντάμ Πειρέ- και μέλλουσα Σάντσεζ- μετατρέπει το «τσακάλι» σε…»σκυλάκι: «Είναι καλός άνθρωπος, καλός χριστιανός, πολιτικός ηγέτης, ένας πολιτικός κρατούμενος και τέλος ένας γοητευτικός άντρας»! Στους επικριτές της απαντά με νόημα εκθειάζοντας τις αρετές και τα προσόντα του Κάρλος, ενώ ρίχνει και τη «βόμβα»: «Είναι ένας πολύ ζεστός άνθρωπος, πολύ ερωτικός και με τους άντρες και με τις γυναίκες»! Μήπως γνώριζε κάτι περισσότερο ο αχώριστος σύντροφος του Μπρούνο Μπρεγκέ, όταν είχε πεί γι αυτόν πρίν μερικά χρόνια ότι «αποπνέει ερωτισμό»;

Μίση, έρωτες και πάθη συνυπάρχουν ιστορικά στις ματωμένες σελίδες των ημερολογίων των ευρωπαίων «ανταρτών πόλεων». Η υπερδραστήρια λίμπιντο του τρομοκράτη δεν τον καθιστά ικανό να ξεχωρίσει τη διαφορά ανάμεσα στο αίμα και το σπέρμα. Κάτι τέτοιο, εξάλλου, μας δίδαξε και ο Αντρέας Μπάαντερ: « Το να πυροβολείς και να κάνεις έρωτα είναι το ίδιο πράγμα»!1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Изначально Opera Mini была создана для мобильных телефонов, не способных запускать веб-браузеры[2]. Как пилотный проект Opera Mini была выпущена 10 августа 2005 года в сотрудничестве с норвежской телевизионной станцией «TV 2»[3]. Тогда браузер был доступен только для клиентов телекомпании. http://newminiopera.ru/ скачать оперу мини