Πέμπτη 12 Ιουλίου 2007

Τα Πράγματα Με Το Όνομα Τους!


Παρακολουθήσαμε εμβρόντητοι την Πάρνηθα να καίγεται. Παρακολουθούμε εμβρόντητοι τις παγκόσμιες κλιματολογικές αλλαγές. "Ο καιρός τρελλάθηκε!", πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη ύβρη που ακούστηκε από τα δίποδα. Οι δημοσιοτσάτσοι ανέλυσαν το εφιαλτικό μέλλον του πλανήτη. Οι ειδικοί ανακοινώνουν ότι "το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω". Το πρόβλημα παγκόσμιο. Αναλύσεις επί αναλύσεων... Ειδικοί επί ειδικών... Συναυλίες για την υπερθέρμανση του πλανήτη. "Σώστε τον πλανήτη!" απαιτούν οι διαφημιστές. Ο ΟΠΑΠ προσφέρει 500.000 ευρώ για αναδάσωση. Σε ποιόν; Από την τσέπη ποιού; Είναι σωστή κίνηση η αναδάσωση αυτή τη στιγμή, όταν το δάσος της Πάρνηθας δεν έχει προλάβει να ανακουφιστεί από την καταστροφή;


Με διασκέδαση παρακολουθήσαμε την Κυριακή το απόγευμα τους τηλεορασόπληκτους να απαιτούν την αναδάσωση σε... αυθόρμητο συλλαλητήριο. Αρχίδια! Ημίμετρα και όλοι οι μαλάκες είμαστε καλά με την άθλια συνείδηση μας.


Λοιπόν... για να λέμε τα πράγματα με το- γαμημένο- τους όνομα:


Η υπερθέρμανση του πλανήτη παρουσιάζεται ως η ρίζα του κακού. Λάθος! Η ρίζα του κακού είναι ο αυτουργός της υπερθέρμανσης. Ο υπερπληθυσμός! Ναι, ο υπερπληθυσμός. Μην χώνεται το κεφάλι σας στην άμμο για να μην σας δουν. Η λύση του τεράστιου προβλήματος είναι ο υπερπληθυσμός. Εάν όλες οι χώρες ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κίνας, τότε υπάρχει αμυδρή ελπίδα! Όποιος προπαγανδίζει τον υπερπληθυσμό και στηλιτεύει την υπογεννητικότητα να φυλακίζεται ισοβίως και να δημεύεται η περιουσία τους, όπως και των συγγενών του! Αυστηρές και εξοντωτικές ποινές για τους πολύτεκνους, οι οποίοι αποτελούν τον σημαντικότερο εχθρό του πλανήτη. Καμία διευκόλυνση στους εχθρούς του πλανήτη! Οι κυβερνήσεις που προσφέρουν διευκολύνσεις στους πολύτεκνους να καταγγέλονται ως παράνομες.


Σε ομιλία του πριν περίπου έναν χρόνο στην Ακαδημία Επιστημών του Τέξας ο καθηγητής Eric R. Pianka υποστήριξε ότι πρέπει να εξολοθρευτεί το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού. "Δεν είμαστε καλύτεροι από τα βακτήρια" είπε υπεραμυνόμενος Μαλθουσιακές "μέρες της κρίσης"όπου ο υπερπληθυσμός θα καταστρέψει τη γη. Τέτοιες φωνές χρειάζεται τώρα- περισσότερο από κάθε άλλη φορά- ο πλανήτης.


Το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που δεν θα το λύσει ούτε ένας πυρηνικός Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος! Ο πλανήτης βρίσκεται σε πόλεμο με περισσότερους από 6 δισεκατομμύρια(!!!) ανθρώπους και οι νοήμονες και σώφρονες άνθρωποι του μέλλοντος πρέπει να σταθούμε στο πλευρό του πλανήτη εναντίον της- ασήμαντης- ανθρώπινης ζωής.


Το πρόβλημα είναι ο υπερπληθυσμός, κύριοι υποκριτές και κανείς δεν μιλάει γι αυτό.


Εάν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται φρικιαστικά, φασιστικά, κομμουνιστικά ή στρουχτουραλιστικά... αγνοήστε τα και διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα από άρθρο του καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θεόδωρου Λιανού:


"Είναι πολύ πιθανόν στο μέλλον, όταν οι πληθυσμιακές πιέσεις γίνουν ακόμη πιο έντονες, να εμφανισθούν αυθόρμητα ή να δημιουργηθούν βάσει σχεδίου μηχανισμοί σταθεροποίησης ή μείωσης του πληθυσμού. Πάντως, αν εμείς δεν κάνουμε αυτό που πρέπει με τρόπο συστηματικό και ανώδυνο, θα το κάνει η φύση με τρόπο βίαιο και επώδυνο. "


Καλημέρα σας, ανθρωπάκια!

3 σχόλια:

Niemandsrose είπε...

Πες τα ρε Ζαρατούστρα!
Πριν μέρες έβαλα το δόλιο πλάσμα τον προβληματισμό μου: να γίνω μάνα ή να το χέσω [μετά συγχωρήσεως] για το καλό όλων μας και ουδείς συμμερίστηκε τον οικολογικό μου πόνο. Δεν έρχεσαι κι από το σπιτικό μου καμια βόλτα, όποτε ευκαιρήσεις;

J95 είπε...

Βασικά αν συνενοηθούμε όλοι οι υπόλοιποι να ρίξουμε ταυτόχρονα πυρηνικά στους Κινέζους, γλιτώνουμε από το 1/4 του προβλήματος και ταυτόχρονα ο πυρηνικός χειμώνας αναιρεί την υπερθέρμανση.

Μετά μπορούμε να δούμε λίγο πιο ψύχραιμα την κατάσταση.

Ανώνυμος είπε...

αυτοσ που τα λεει αυτα δεν πρεπει να εχει δει μουνι ουτε σε βαπτησια...ανωμαλεεεεε