Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Το "ΌχΙ" μΕ πΟδΟσΦαΙρΙκΑ δΕδΟμΕνΑ...


... ο ρέφερι x αισθημάτων, καλείται ως άρχων του αγώνος να σφυρίξει τον αγώνα της x αγαπημένης του ομάδας εναντίον του y αντιπάλου. Πρέπει να είναι αντικειμενικός, ώστε να μην χάσει τη δουλειά του, αλλά ταυτόχρονα να σχεδιάζει με ανύποπτα σφυρίγματα του να "σπρώχνει" την x αγαπημένη του ομάδα πρός την y αντίπαλη περιοχή. Δυστυχώς, αντιλαμβάνεται ότι οι παίχτες της x αγαπημένης του ομάδας είναι ανίκανοι και ανεκπαίδευτοι, με αποτέλεσμα να χάσει τον αγώνα. Οι y αντίπαλοι μεθυσμένοι από τη νίκη "ξεχνάνε" τα μικρολαθάκια του ρέφερι και πανηγυρίζουν μαζί του...


Ο Μεταξάς σύρθηκε να συμφωνήσει με το όχι που είπε ο Καφαντάρης... Η Ελλάς δεν ήτο ετοιμοπόλεμη. Τουναντίον... 2 δισ. δραχμές χάθηκαν στα οχυρά της "γραμμής Μεταξα" στη Μακεδονία πρός- δήθεν- απόκρουση της Βουλγαρίας, την ίδια στιγμή που για την απόκρουση του - αγαπημένου του Μεταξά- ιταλικού Άξονος δαπανήθηκαν μόλις 1,1 εκατ. δραχμές! Η επίθεση των Ιταλών ήταν γνωστή από το 1938. Η στρατιά της Ηπείρου δεν διέθετε αντιαρματικά όπλα και το απόσπασμα της Πίνδου το πρωΐ της 28ης Οκτωβρίου "ευρέθη άνευ εφεδρικών πυρομαχικών" Τα ορειβατικά πυροβόλα που αποδείχτηκαν σημαντικά στην ιταλική απόκρουση, είχαν αγοραστεί το 1925, πολύ πρίν τον Μεταξά. Ο Μεταξάς έκανε ότι μπορούσε για να μην δυσανασχετήσει τον Άξονα, μα υπολόγισε δίχως τους ανεκπαίδευτους φανφαρόνους ιταλούς στρατιώτες.


Ο Μεταξάς σύρθηκε και αναγκάστηκε να αρνηθεί το ιταλικό τελεσίγραφο και με τις ενέργειες του έκανε το παν, ώστε ο ιταλικός στρατός να κάνει φασιστικό περίπατο στην Αθήνα. Λογάριασε δίχως την ανικανότητα των ιταλών στρατιωτών και έπειτα μπήκαν στο παιχνίδι οι πραγματικοί αξιωματικοί και χρειάστηκαν υπολλείμματα του αρτιότερου στρατού στην Ευρώπη, ώστε να γίνει ο περίπατος που ονειρευόταν ο Μεταξάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: