Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Ένα συνηθισμένο γεγονός. Συγγνώμη για την ενόχληση.


Αντιγράφω από την ιστοσελίδα "Η Έκδοση της Ελασσόνας" :




Εβδομάδες τώρα επί της οδού Βυζαντίου 20, οι περίοικοι και οι περαστικοί γίνονται μάρτυρες μιας βαρβαρότητας άνευ προηγουμένου. Όπως μας ενημέρωσαν γείτονες, στον συγκεκριμένο χώρο μία σκυλίτσα είχε γεννήσει τα κουτάβια της τα οποία κάποιοι φρόντισαν να σκοτώσουν όπως επίσης κι έναν από τους γονείς!! Άφησαν όμως ανάπηρο και ανήμπορο το ένα μέλος της οικογένειας το οποίο σιγά-σιγά μέσα σε φριχτούς πόνους, δεν μπορεί να κουνήσει τα πίσω πόδια, και λόγω της ασιτίας ουρλιάζοντας αργοπεθαίνει αβοήθητο!! Επανειλημμένα οι περίοικοι απευθύνθηκαν στον Δήμο Ελασσόνας ώστε να λάβει μέριμνα για το τραυματισμένο ζώο, χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς δηλώνει αναρμόδιος και παραπέμπει όσους τηλεφωνούν στην κτηνιατρική υπηρεσία... και το αποτέλεσμα γνωστό... κανείς δεν κάνει τίποτα.
Αυτή την φοβερή και βάρβαρη πραγματικότητα τη βιώνουν καθημερινά και όλα τα μικρά παιδιά που ζούνε, κινούνται και παίζουν, μυώντάς τα ουσιαστικά στον αδυσώπητο και σκληρό κόσμο που εμείς οι μεγαλύτεροι τα έχουμε ετοιμάσει. Πυκνά-συχνά, όλοι μας, πολίτες, μέλη αυτής της κοινωνίας, φορείς κοινωνικοί, πολιτιστικοί, πολιτικοί, εκκλησιαστικοί, δοθείσης ευκαιρίας, ζωνόμαστε τον φιλανθρωπικό μας μανδύα και στεντορεία τη φωνή διακηρύσσουμε πόσο φιλεύσπλαχνοι είμαστε πόσο νοιαζόμαστε για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, και πόσο εργαζόμαστε για να κάνουμε καλύτερη την κοινωνία!!
Όλα αυτά είναι... τρίχες κατσαρές, γιατί δυστυχώς κανένας δεν νοιάζεται για κανέναν εκτός ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων. Όλοι τους, όλοι μας, και ιδιαίτερα όσοι διαχειρίζονται εξουσία πολιτική, οικονομική, στρατιωτική, εκκλησιαστική για το μόνο που νοιάζονται είναι η προβολή τους και τίποτα άλλο, κι αν κάποιος τολμήσει να τους χαλάσει την εικόνα τότε όλοι οι... εντιμότατοι και σεβάσμιοι αποκαλύπτονται με κορυφαίους όσους ασκούνε ισόβια εξουσία δεν αντέχουν την παραμικρή κριτική, αρρωσταίνουν!! Όλα στη ζωή μας ερμηνεύονται, για όλα υπάρχουν απαντήσεις. Όταν μια ολόκληρη κοινωνία δεν έχουμε την ικανότητα, την ευαισθησία, να περιθάλψουμε ένα ανήμπορο ζώο ή ακόμα-ακόμα να θέσουμε τέλος στο ανείπωτο μαρτύριο του, όταν αδιαφορούμε για τα πάντα κι αυτό είναι το φοβερότερο όλων, τότε για πια ιδανικά μιλάμε για ποιον πάσχοντα και ανήμπορο συνάνθρωπό μας! Απίστευτη είναι η υποκρισία μας και η απανθρωπιά μας... κι ας σκούζουνε κάποιοι από κάθε είδους άμβωνα για αγάπη...

2 σχόλια:

Snowball είπε...

Οι καλοί κάτοικοι της Ελασσόνας γιατί όταν είδαν ότι ο δήμος αδιαφορεί δεν πήγαν μόνοι τους είτε να φέρουν κτηνίατρο είτε να μεταφέρουν το ζώο σε ένα κτηνιατρείο?
Προτίμησαν να βρίζουν τον (δεδομένα) "άσπλαχνο και αδιάφορο" δήμο και βούλωσαν τα αυτιά μους με τα χέρια τους κάνοντας δυνατά "ΛΑ ΛΑ ΛΑ ΛΑ ΛΑ" για να μην ακούνε τις κραυγές του πληγωμένου ζώου...

zarathustra είπε...

Έχεις δίκιο. Πιθανόν, την στιγμή που εμείς γράφουμε εδώ, το ζώο θα έχει ξεψυχήσει και το κουφάρι του θα πιάνει χώρο. Οι ημέρες θα περάσουν, θα ξεχαστεί το ασήμαντο γεγονός που τάραξε για λίγο την ηρεμία των κατοίκων και μαζί του θα ξεχαστεί πως στην Ελασσόνα κυκλοφορεί-ουν κάποιος-οι, προφανώς ψυχοπαθής-εις και σαφέστατα επικίνδυνος-οι για τον κοινωνικό οιστό της Ελασσονάς. Η ίδια η πράξη-εις δείχνουν πως είναι ικανός-οι για το οτιδήποτε, πολύ περισσότερο όταν εκεί κοντά παίζουν και τα παιδιά σας, κάτοικοι της Ελασσόνας. Καλό θα είναι να τον βρείτε και υπόσχομαι πως με τη σειρά μου θα βούλωσω τα αυτιά μου με τα χέρια μου κάνοντας δυνατά "ΛΑ ΛΑ ΛΑ ΛΑ ΛΑ" για να μην ακούω τις κραυγές του.