Είναι αστείο, όταν ανακαλύπτουμε πως αυτό που στα γαλλικά ονομάζεται "pain perdu"(χαμένο ψωμί)[-φέτες ψωμιού βουτηγμένες σε αβγά και γάλα, περασμένες στο τηγάνι, αφού τις έχουμε πασπαλίσει με μαύρη ή λευκή ζάχαρη-] ονομάζεται "pain gagné" (κερδισμένο ψωμί) στα φλαμανδικά της δύσης: gewonnen brood.
1 σχόλιο:
Στα Σουηδικά ονομάζουμε αυτές τις φέτες ψωμιού "fatiga ridare", που σημαίνει "φτωχοί ιππότες"
Κατά τα άλλα όμως έτσι δεν πάει συνήθως; My loss your gain,your loss my gain?
Δημοσίευση σχολίου